Европейският съюз днес наложи санкции на седмина наскоро назначени министри

...
Европейският съюз днес наложи санкции на седмина наскоро назначени министри
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции на сирийски министри

Европейският съюз през днешния ден наложи наказания на седмина неотдавна назначени министри в държавното управление на Сирия, като ги упрекна, че имат присъединяване в продължаващите репресии против цивилни в опустошената от война страна, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Замразяване на активи и възбрана за пътешестване в Европа бяха наложени на седем членове на държавното управление, измежду които са министрите на правораздаването, на финансите, на превоза, на образованието и на културата. Повечето са упрекнати в споделена "отговорност за гневните репресии на сирийския режим против цивилното население ", сподели източник от Европейски Съюз. С тези нови наказания броят на лицата, обект на наказателни ограничения на Европейски Съюз, набъбна до 280. Освен това, 70 организации, банки и компании също са в черния лист, нормално поради облагодетелстване от връзките им с режима.

Европейски Съюз стартира да постанова наказания през 2011 година Наказателните ограничения включват също възбрана за импорт на петрол, ограничавания върху вложенията, заледяване на активите на централната банка, съхранявани в Европейски Съюз, и ограничавания за износа на съоръжение и технология, които могат да бъдат употребявани за репресии против цивилни или за следене на техните телефони и дейности в интернет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР