Европейският съюз би могъл да промени части от политическата декларация,

...
Европейският съюз би могъл да промени части от политическата декларация,
Коментари Харесай

Ирландският външен министър към бъдещия британски премиер: Бъдещите отношения с ЕС може да бъдат променени

Европейският съюз би могъл да промени елементи от политическата декларация, или съглашението за бъдещите връзки с Англия, след избирането на новия английски министър председател, съобщи през днешния ден ирландският външен министър Саймън Ковини, представен от Ройтерс.

Ковини повтори предизвестие към идващия английски министър председател, който евентуално ще бъде някогашният лондонски кмет Борис Джонсън, че Брюксел няма да се съгласи на предоговаряне на съглашението за раздялата с Европейски Съюз. Той обаче акцентира, че ще има опция за унищожаване на защитната уговорка за Северна Ирландия посредством бъдещите връзки.

Ако новият английски министър председател реши, че желае да промени декларацията, която обрисува бъдещите връзки сред Англия и Европейски Съюз, "със сигурност се надяваме, че защитната уговорка, която мнозина във Англия наподобява не харесват, може да бъде избегната ", съобщи Ковини в неделната стратегия на телевизия Би Би Си "Шоуто на Андрю Мар ".

Европейски Съюз просто няма се откаже от съглашението за овакантяване, контрактувано с държавното управление на Тереза Мей, акцентира Ковини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР