Европейският съюз, Балканите и България е темата на конференция, която

...
Европейският съюз, Балканите и България е темата на конференция, която
Коментари Харесай

В София се провежда конференцията Европейскят съюз, Балканите и България


" Европейският съюз, Балканите и България " е тематиката на конференция, която ще се организира през днешния ден в София.

Ние подбрахме тази тематика неслучайно. Това изясни в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " проф. Динко Динков , шеф на Центъра за балкански проучвания, който е уредник на събитието:

В момента Европейски Съюз е в търсене на своите вероятности. Народите на страните от Западните Балкани не престават да си мечтаят за присъединение към Европейски Съюз и тъкмо в този миг България ще поеме председателството на Европейски Съюз, което открива шансове за българската външна политика. Балканите демонстрираха, че живеят на процедура в друго историческо време от това, в което живеят народите в други елементи на Европа и аз мисля, че това е фундаменталният проблем. Много неща останаха недоразбрани. Имаме да наваксваме. Има потребност от доста съществено осмисляне на проблемите, пред които са изправени Балканите. В наш интерес е да имаме за съседи страни, сплетени в едни и същи механизми за приемане на решения.

Цялото изявление с проф. Динко Динков можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР