Европейският съвет ще обсъди в четвъртък в Брюксел хода на

...
Европейският съвет ще обсъди в четвъртък в Брюксел хода на
Коментари Харесай

Европейският съвет ще обсъди пандемията, преговорите за Брекзит и опазването на природата

Европейският съвет ще разиска в четвъртък в Брюксел хода на договарянията с Англия и задачите на Европейски Съюз до 2030 година за запазване на околната среда.

Утре държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще разискват ограниченията против пандемията и връзките с Африка.

Засега Европейски Съюз не регистрира прогрес в договарянията с Лондон за равните условия за бизнеса, за надзора на осъществяването на постигнатите съглашения, за риболова. Преди съвещанието ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел означи, че Европейски Съюз желае да бъде подписано съглашение, само че не непременно. Следващите дни са решаващи, написа той в писмото си до участниците в днешното съвещание.

По неговите думи Европейски Съюз би трябвало да опита да увеличи задачите си за по-чиста стопанска система до края на десетилетието. Според Мишел е допустимо договореност да бъде реализирана до края на годината. Предвижда се страните от Европейски Съюз да посочат потребностите си от европейско финансиране за реализиране на стопанска система, безвредна за околната среда.

Очаква се отвън формалния дневен ред да бъдат сложени още веднъж въпросите за връзките с Турция и Беларус, нападението против Алексей Навални, ситуацията в Нагорни Карабах. Не се планува да бъдат признати изводи за Турция, нито за разширение на глобите против Русия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР