Европейският съвет ще обсъди тази вечер предстоящите назначения на най-висшите

...
Европейският съвет ще обсъди тази вечер предстоящите назначения на най-висшите
Коментари Харесай

Европейският съвет ще обсъди висшите назначения в институциите на ЕС

Европейският съвет ще разиска довечера идните назначения на най-висшите постове в институциите на Европейски Съюз. Според ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск е допустимо още през днешния ден да бъде реализирано решение.

Най-очакваната вест от днешното съвещание е предлагането за идващ ръководител на Европейската комисия. Европейският съвет може да избере име от листата на предварителните водещи претенденти, само че има право да направи и друго предложение. Европейският съвет взима решението си с болшинство, само че избраният за ръководител на Европейска комисия се нуждае от 376 гласа в Европейския парламент.

Представители на главните политически сили в Екологичен потенциал обявиха, че биха подкрепили само име от листата с предварителните претенденти. Ако довечера бъде взето решение, новият ръководител на Европейска комисия следва да бъде гласуван в пленарната зала в Страсбург в средата на юли. Определянето на новия ръководител на Европейска комисия е обвързвано и с разпределението на политическото и националното посланичество в управлението на другите съществени институции на Общността - Екологичен потенциал, Европейския съвет и Европейската централна банка. Очаква се довечера да бъде доказано, че и в новата Европейска комисия всяка страна от Европейски Съюз ще има собствен представител.

На днешното съвещание ще бъдат разисквани също стратегическите направления пред Европейски Съюз за идващите пет години. Предвижда се да бъдат признати изводи в региона на опазването на околната среда, бюджета на Европейски Съюз до 2024 година, за битката с дезинформацията и хибридните закани. Утре държавните и държавните ръководители ще обсъдят положението на еврозоната и договарянията по отдръпването на Англия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР