Европейският съвет се очаква да подкрепи днес становището на Европейската

...
Европейският съвет се очаква да подкрепи днес становището на Европейската
Коментари Харесай

Очаква се ЕС да удължи с още шест месеца санкциите срещу Русия

Европейският съвет се чака да поддържа през днешния ден мнението на Европейската комисия за отсъждане на статут на претенденти за участие в Европейски Съюз на Украйна и Молдова. За Грузия се планува Европейски Съюз да изиска в допълнение мнение от Европейска комисия по-късно, сочат документите за идното двудневно съвещание в Брюксел.

Държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз се чака да удължат с още шест месеца глобите, наложени против Русия поради нападението против Украйна. Те ще обсъдят опциите за даване на спомагателна поддръжка за Украйна - финансова, военна и във връзка с износа на украинската зърнена годишна продукция.

Утре Европейският съвет ще разиска икономическите последствия от подхванатата от Русия война, ръководството на еврозоната, предлагането Хърватия да вкара еврото от 1 януари следващата година. Предвижда се участниците в съвещанието да разискват предложенията за промени в Европейски Съюз, както и опциите за възстановяване на съдействието на европейския континент.

Дневният ред планува разискване на връзките с Турция, както и да бъдат признати изводи за Западните Балкани.

Преди съвещанието на Европейския съвет през днешния ден в Брюксел е планувана среща ЕС-Западни Балкани. В утринните часове се чака към европейските водачи да се причислят техните сътрудници от страните от района.

В навечерието на двете съвещания ръководителят на Европейският съвет Шарл Мишел изпрати писмо до участниците, в което означи, че Западните Балкани и Европейски Съюз са значими един за различен. Той прикани за вливане на нова сила за разширението и доближаването с тази част от Европа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР