Европейският съвет прие днес "на подпис" споразумението за оттеглянето на

...
Европейският съвет прие днес "на подпис" споразумението за оттеглянето на
Коментари Харесай

Европейският съвет одобри споразумението за оттеглянето на Великобритания

Европейският съвет одобри през днешния ден "на автограф " съглашението за отдръпването на Англия от Европейски Съюз. С това цялата процедура от страна на Европейски Съюз се изчерпва преди идното от среднощ на 1 февруари централноевропейско време овакантяване на английската страна.
От тогава Англия ще бъде за Европейски Съюз непозната страна. Споразумението урежда изискванията на раздялата и обгръща правата на жителите, отговорностите на Лондон към бюджета на Европейски Съюз, преходния период за договаряне на бъдещите връзки, протоколите за Ирландия/Северна Ирландия, Кипър и Гибралтар.
Влизането в действие на съглашението слага началото на преходния период до 31 декември, с който се дава време на жителите и сдруженията да се съобразят с настъпилите промени. До края на годината Англия ще продължи да ползва правото на Европейски Съюз, без да взе участие при неговото разискване и приемане. Преходът може да бъде продължен един път за период до две години, в случай че двете страни реализиран единодушие за това преди 1 юли 2020 година.
Договарянето на бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Лондон ще стартира, откакто Европейският съвет утвърди преговорните насоки, препоръчани от Европейската комисия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР