Европейският съвет по иновациите (ЕСИ) пусна пилотна платформа, събираща на

...
Европейският съвет по иновациите (ЕСИ) пусна пилотна платформа, събираща на
Коментари Харесай

Български компании могат да се възползват от безплатна диагностика на проектни идеи

Европейският съвет по нововъведенията (ЕСИ) пусна пилотна платформа, събираща на едно място над 15 хиляди европейски, национални и районни източника на финансиране - Хоризонт 2020, LIFE, Европейски фонд за районно развиване, ИНТЕРРЕГ и други
Каква е задачата?
В контрастност с фрагментираната среда, предполагаща нескончаем и прекомерно постоянно комплициран развой по идентифициране на подобаващи стратегии и процедури, " EIC AI " () съставлява основна стъпка в смяната на модела , давайки опция на български и европейски компании относително елементарно да открият финансов механизъм, отговарящ най-точно на техните потребности. В основата на платформата стои изкуственият разсъдък, който прави постижимо реализирането на подробен прелиминарен разбор на техническата и пазарната подготвеност на разработвания артикул, услуга или развой, в границите на стратегически интервал от време ( " минути, вместо дни " ).

Оценката се синтезира в отчет, чиито изводи и рекомендации могат да бъдат употребявани от претендента при структурирането на плановото предложение за повишение на възможностите за триумф.
Кой може да се възползва?
Достъпът до платформата е свободен както за юридически лица - научни организации, започващи компании, МСП и други, по този начин и за физически лица, които имат концепция за нов артикул, услуга или развой. В взаимозависимост от типа дружество, степента на иновативност на плановото решение, търсенето финансиране и други основни фактори, се прави автоматизирана селекция на евентуалните благоприятни условия на европейско и национално равнище пред всеки претендент.
Основни функционалности на платформата
Платформата се състои от три модула: " Discovery ", " Diagnostic " и " Design ". Докато първите два могат да се употребяват от необятен кръг заинтригувани лица, последният е ориентиран най-вече към претенденти по Програмата за нововъведения " Ускорител " към Европейският съвет по нововъведения ( " EIC Accelerator " ).

" Discovery ": Модулът сплотява над 15 хиляди европейски, национални и районни източника на финансиране. След като се вкара тематиката на плана, да вземем за пример - ICT, подвижност, зелена сила и други, задачата - научноизследователска и развойна активност, вложения в съоръжение и инфраструктура, образование и така нататък, териториалния обсег и търсения тип поддръжка - безплатна финансова помощ, дялови вложения или заем , платформата дава лист с подобаващи стратегии и потребни източници на информация, които претендентът може да употребява, с цел да се запознае по-подробно с условията на обособените процедури.

" Diagnostic ": Следващата стъпка включва даването на базисна информация за плановата концепция - адресиран проблем, степен на иновативност, софтуерно равнище на подготвеност, целеви пазар, екип и други Въведените данни разрешават плановото предложение да бъде оценено в своята целокупност, само че и съпоставено със съществуващи конкурентни технологии (утвърдени на пазара или в развой на развитие) посредством потребление на база данни от научни изявления, патентни регистри и сполучливи европейски планове. След завършване на разбора, системата генерира отчет, оценяващ техническата и пазарна подготвеност на решението, както и структурата и потенциала на плановия екип. Макар и получената характерност да е индикативна , тя може да бъде извънредно потребна за претендентите и да им послужи като ориентир - както във връзка с мощните и слабите страни на концепцията им, по този начин и в подтекста на пазарната среда, в която ще търсят реализация на разработваното решение.

" Design ": Последният модул е основан за претендентите, чиято концепция се е отличила като мощно новаторска и покриваща в задоволителна степен условията на програмата " Ускорител ". Изградените функционалности опростяват процеса по кандидатстване и подкрепят евентуалните бенефициенти в създаването на първокачествен бизнес проект , който след това бива оценен от самостоятелни специалисти.
EICAccelerator( " ЕСИ Ускорител " )
Ускорителят съставлява силноконкурентна стратегия , предопределена за стартъпи, дребни и междинни предприятия, mid-caps (до 500 души персонал) или физически лица, които считат да записват компания. Тя поддържа развиването и комерсиализацията на високорискови нововъведения - нужда от доста финансиране за дълъг интервал от време преди да стартират да генерират възвръщаемост, които имат капацитета да основат и/или трансформират пазари в Европа и света.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Коронавирус 2 Коронавирус 3 Вечерни вести 1 Коронавирус 2 Коронавирус 3 Свят 1 Коронавирус 2 Политика 3 Технологии
Предложените нововъведения може да са от всяка област, само че би трябвало да дават отговор на софтуерно равнище на подготвеност (TRL) най-малко 5 т.е. технология, валидирана в съответстваща среда. Финансирането е под формата на грант (до 2.5 млн. евро), капитал (до 15 млн. евро) или смесено финансиране (грант и капитал). Максималният интензитет на финансиране е 70% от допустимите разноски.

Кандидатстването става на два стадия - планова идея и цялостно планово предложение. В случай че късата кандидатура е утвърдена от експертното жури, компанията/ физическото лице следва да приготви и показа повсеместен план.

Освен за Ускорителя, бизнесмените ще могат да аплайват и за другите две стратегии в границите на ЕСИ - " Pathfinder " и " Transition ". " EIC Pathfinder " цели да подкрепи технологии на по-ранен стадий в развиването си, а " EIC Transition " - да трансформира обещаваща лабораторна технология в зряла и одобрена иновация.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР