Европейският съвет одобри тази вечер договорената промяна в споразумението за

...
Европейският съвет одобри тази вечер договорената промяна в споразумението за
Коментари Харесай

Европейският съвет одобри промяната в споразумението за оттеглянето на Великобритания

Европейският съвет утвърди довечера контрактуваната смяна в съглашението за отдръпване на Англия от Европейски Съюз. В признатите изводи е изразено упованието, че институциите на Европейски Съюз ще създадат нужното за цялостно утвърждение на новите текстове до 1 ноември.

Изглежда напредваме към последната крачка, съобщи на конференция ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск. В персонален проект изпитвам горест, тъй като в сърцето си постоянно съм желаел Англия да остане. Дано нашите другари решат да се върнат, вратата ни постоянно ще остане отворена, добави той.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер уточни, че изпитва облекчение, само че и горест, тъй като Англия в действителност напуща. Попитан какво би споделил на тези британци, които гласоподаваха за оставане в Европейски Съюз, Юнкер съобщи, че те са били прави.

Политически и механически Европейски Съюз е подготвен да утвърди съглашението в период, посочи Туск. Той добави, че в случай че Лондон по някаква причина изиска отсрочване на датата за овакантяване след 1 ноември, би се посъветвал с страните от Европейски Съюз какво да се направи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР