Европейският съвет обяви четвърта вълна от санкции срещу 15 физически

...
Европейският съвет обяви четвърта вълна от санкции срещу 15 физически
Коментари Харесай

Четвърти пакет европейски санкции срещу Русия наложи 5 болезнени забрани

Европейският съвет разгласи четвърта вълна от наказания против 15 физически лица и 9 юридически лица, свързани с Кремъл и нашествието на Русия в Украйна, заяви.

" Санкционираните субекти са компании от авиацията, военната промишленост и изделията с двойна приложимост, корабостроене и машиностроене ", се споделя в изказване на Европейски Съюз.

Наскоро бяха наложени наказания на притежателя на ФК " Челси " Роман Абрамович, както и на Константин Ернст, основен изпълнителен шеф на " Канал 1 Русия (Channel One Russia), който оказа помощ за прокарването на " описа на Кремъл за обстановката в Украйна ".

" Добавяме към нашия лист със наказания още олигарси и членове на елита, свързани с режима, техните фамилии и видни предприемачи, които вземат участие в стопански браншове, осигуряващи забележителен източник на доходи за режима ", сподели висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

" Тези наказания са ориентирани и към тези, които имат водеща роля в дезинформацията и пропагандата, които съпътстват войната на президента Путин против украинския народ. Нашето обръщение е ясно: тези, които разрешават нахлуването в Украйна, заплащат цена за своите дейности ", разяснява Борел.

Пакетът включва серия от ограничения, ориентирани към " усилване на икономическия напън върху Кремъл ":
забрана за покупко-продажби с съветския военно-промишлен комплекс;, според защитните ограничения на ЕС; забрана за вложения в съветския енергиен сектор; забрана за експорт на първокласни артикули за съветския елит; забрана за оценяване на Русия и на съветски компании от организациите за кредитен рейтинг на ЕС; удължаване на глобите против други лица, близки до Кремъл и компании, свързани с военния и отбранителния бранш на Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР