Европейският съвет е взел решение за затваряне на границите на

...
Европейският съвет е взел решение за затваряне на границите на
Коментари Харесай

Европейският съвет е одобрил забраната чужденци да влизат в ЕС

Европейският съвет е взел решение за затваряне на границите на Европейски Съюз за чужденци. Това заяви министър председателят Бойко Борисов след видеозаседанието на водачите на ЕС-27.

На срещата през днешния ден се обсъждаха предлагането на Еврокомисията да бъде неразрешено чужденци да влизат в Европейски Съюз в идните дни като мярка в битката с разпространяването на ковид. Сред тематиките на бяха още рестриктивните мерки върху износа на здравно съоръжение, както и отпущането на спомагателни средства за проучвания и ваксина.

" Взе се решение, чакаме да ни кажат от кой момент, за затваряне границите на Европейски Съюз с страни от трети страни. За пътувания за екскурзия, разходки - това е неуместно. ", сподели той. Предложението си Еврокомисията разгласи през вчерашния ден и то включваше затварянето на границите на Европейски Съюз за хора от трети страни в границите на 30 дни. Все още не е известно дали Съветът е одобрил съглашение в същите параметри.

" Държавите в Европейски Съюз подхващат ограниченията, които ние въведохме още на 28 февруари. Някои от тях работят под паника и разрушават репутацията на Европейски Съюз. Обещаха ми всички наши жители, които безусловно непозволено са спрени по границите да бъдат ескортирани и да се приберат. ", сподели министър председателят.

" Бих разделил на две групи хората, които бедстват. Едните, които се прибират и са по границите, а другите - хайде да не ги засегна като авантюристи - потеглиха на екскурзии ", сподели още той. " Ако не желаят да понесат ударите на зкаона, би трябвало неотложно пъкъл се прибрат у дома и колкото и да им е благо, свидно, скъпо да се видят с околните си, в идващите 14 дни не би трябвало да го вършат. "

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (628)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР