Европейският самолетостроителен производител Airbus обяви, че може да прекрати дейността

...
Европейският самолетостроителен производител Airbus обяви, че може да прекрати дейността
Коментари Харесай

Поредна рокада заради Брекзит

Европейският самолетостроителен производител Airbus разгласи, че може да приключи активността си във Англия, в случай че страната излезе от единния пазар и от митническия съюз на Европейския съюз без съглашение за преходния интервал. " Този сюжет ще накара Airbus да преразгледа вложенията си във Англия и дълготрайното си наличие в страната, което съществено ще подкопае напъните на Обединеното кралство за поддържане на конкурентоспособна и новаторска галактическа промишленост, разкриване на висококачествени работни места и пълномощия ", се акцентира в изказване на самолетната компания, представено от news.bg.

" Въпреки че " Еърбъс " схваща, че политическият развой би трябвало да продължи, като виновен бизнес настояваме за неотложно даване на детайлности по отношение на прагматичните стъпки, които би трябвало да се подхващат за конкурентна работа ", посочи изпълнителният шеф на " Еърбъс " Том Уилямс.
Уилямс добави, че " Еърбъс " незабавно се нуждае от изясненост от английското държавно управление по отношение на Брекзит " през идващите няколко седмици ", защото за компанията е " прекомерно рисково да действа " при актуалните условия.
Шефът на " Еърбъс " добави, че почти 14 хиляди работни места са изложени на риск.
Англия към момента не е взела дефинитивно решение по отношение на бъдещето си съглашение с Европейския съюз, изключително по отношение на излизането от единния отворен пазар и митническия съюз, защото английското държавно управление към момента прави оценка разнообразни разновидности при договарянията за Брекзит.
Междувременно представители на английските ръководещи дадоха отговор на изпълнителния шеф на " Еърбъс ". Консервативният народен представител Стивън Каб уточни, че изявлението на Уилямс би трябвало да се преглежда като предизвестие, защото фабриката на " Еърбъс " в Северен Уелс е един от най-важните стълбове на английското произвеждане.
" Прагматичен, рационален Брекзит, който отбраната търговията и работните места, е жизненоважен ", добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР