Европейският самолетостроителен гигант Еърбъс (Airbus) обяви, че е излязъл на

...
Европейският самолетостроителен гигант Еърбъс (Airbus) обяви, че е излязъл на
Коментари Харесай

"Еърбъс" със загуба от 1,44 млрд. евро през второто тримесечие заради Covid-19

Европейският самолетостроителен колос " Еърбъс " (Airbus) разгласи, че е излязъл на чиста загуба през второто тримесечие вследствие на мощно отрицателното влияние на коронавирусната пандемия върху авиационната промишленост в международен мащаб, като в това време съобщи, че не може да направи прогнози за финансовото си положение за актуалната година.

През интервала април - юни " Еърбъс " регистрира чиста финансова загуба за 1,44 милиарда евро по отношение на чиста облага от 1,16 милиарда евро година по-рано, до момента в който приходите на компанията за същия интервал се свиха с цели 55% до 8,32 милиарда евро.

" Еърбъс " излезе на загуба от 1,23 милиарда евро и преди облагането с налози и лихви, отчитайки загуба от 1,84 евро за една акция по отношение на облага от 1,49 евро за акция през второто тримесечие на предходната година.

През първите шест месеца на годината аерокосмическият колос регистрира доходи от едвам 18,95 милиарда евро, което е с цели 39% по-малко по отношение на година по-рано, до момента в който чистата загуба за този интервал доближи 1,92 милиарда евро по отношение на облага от 1,2 милиарда евро през първото полугодие на 2019.

" Сега въздействието на пандемията Covid-19 върху нашите финансови средства е доста очевидно през второто тримесечие, като доставките на пътнически самолети през първото полугодие са намалели на половина по отношение на първите шест месеца на 2019 година ", сподели основният изпълнителен шеф на " Еърбъс " Гийом Фори.

В края на юни почти 145 пътнически самолета на Airbus не можаха да бъдат доставени заради рецесията с публичното опазване на здравето поради пандемията, обявиха от компанията.

Европейският самолетостроител също по този начин регистрира отлив на парични средства преди сливания и придобивания и финансиране на клиенти на компанията за 4,4 милиарда евро през второто тримесечие.

Базираната в Тулуза, Франция компания съобщи, че към момента няма да даде нови насоки за своите финанси през тази година, защото видимостта пред нея остава доста ниска и неразбираема.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР