Европейският самолетостроител Airbus увеличи преднината си пред американския си съперник

...
Европейският самолетостроител Airbus увеличи преднината си пред американския си съперник
Коментари Харесай

Airbus на път да прекрати световната доминация на Boeing в самолетостроенето

Европейският самолетостроител Airbus усили преднината си пред американския си противник Boeing по доставки през юли след възбраната за полети на Boeing 737 MAX, съобщи Асошиейтед прес.

Boeing, чиято централа е в Чикаго, е доставил 19 самолета през юли, което е спад по отношение на 39 самолета през същия месец на предходната година. Самолетостроителят разгласи, че не е получил нови поръчки за Boeing 737 MAX през юли - четвъртият следващ месец без поръчки.

Европейският съперник Airbus оповести, че е направил 69 доставки през предишния месец, в това число и за самолетите 52 A320neo и A321neo които се съревновават с MAX.

Boeing заяви за спад от 38 % на доставките на самолети през първите седем месеца на годината, съобщи Ройтерс. Спирането на самолетите на 737 MAX през март след двете произшествия, лишили живота на доста хора в Индонезия и Етиопия, продължава да се отразява негативно на активността на американския самолетостроител.

Той е доставил 258 самолета за интервала януари-юли по отношение на 417 самолета пред същия интервал на предходната година. Доставките на Airbus за първото полугодие са били 458.

Всички самолети Boeing 737 MAX, които се продаваха най-добре, бяха неразрешени след злополуката на Етиопските авиолинии (Ethiopian Airlines) на 10 март, по-малко от пет месеца след рухването на различен аероплан от този тип на индонезийската компания Лайън еър (Lion Air). Двете произшествия лишиха живота общо на близо 350 души.

Заради разочароващите резултати на 737 MAX Boeing евентуално ще загуби през 2019 година водещата си позиция в света във връзка с доставките за сметка на Airbus. Американският самолетостроител беше отпред седем поредни години.

Междувременно в медиите се появи информация за нов случай със аероплан на Boeing, само че този път казусът е бил с модел 777-300.

Самолет на самолетна компания China Eastern, пренасящ 300 души от Ню Йорк до Шанхай, бе заставен да се върне на летище Кенеди в американската финансова столица, откакто част от крилото му се откъсна при политане.

На водачите се наложило да кръжат към два часа и половина над океан край Ню Йорк, с цел да се освободят от гориво и да създадат кацането по-безопасно. Самолетът се е приземил сполучливо.

A China Eastern Airlines’ flight from New York to Shanghai was diverted to JFK airport after metal wrapping from the aircraft’s wing fell off. https://t.co/VvWt1aW2cF

— SHINE (@shanghaidaily) August 13, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР