Европейският самолетопроизводител Еърбъс пусна в полет новия си товарен самолет.

...
Европейският самолетопроизводител Еърбъс пусна в полет новия си товарен самолет.
Коментари Харесай

Еърбъс пусна в полет най-новия си карго самолет

Европейският самолетопроизводител Еърбъс пусна в полет новия си товарен аероплан. Той е версия на Белуга - най-странният карго аероплан в света, наименуван на морския бозайник поради големия си размер.


" Белуга Хикс Ел " хвърча в Южна Франция, приветстван от хиляди чиновници на концерна. Това е първият от поредност изпитателни полети преди узаконяването на новия член на семейството Еърбъс. Машината наподобява още повече на определения за нейн модел морски жител. При това в този момент виждаме един ухилен кит. Това художествено оформление на кабината е определено посредством гласоподаване от чиновниците на компанията.

Гигантският аероплан е с 6 метра по-дълъг и с 1 метър по-широк от предшественика си и побира не едно, а две крила на огромния пътнически аероплан А350. Той ще придвижва секции от самолети сред другите индустриални обекти на концерна в Европа. Планирано е построяването на пет Белуга Хикс Ел. Първият би трябвало да влезе във флотилията на компанията при започване на идната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР