Европейският съд за правата на човека отхвърли днес жалбата на

...
Европейският съд за правата на човека отхвърли днес жалбата на
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург отхвърли жалбата на Андерш Брайвик срещу условията в затвора

Европейският съд за правата на индивида отхвърли през днешния ден жалбата на норвежкия всеобщ палач Андерш Брайвик, който се оплака, че съвсем цялостната изолираност, в която е подложен в пандиза в родината си, съставлява нечовешко отношение, съобщи " Ройтерс ".

Решението на съда в Страсбург е оповестено на интернет страницата му и е дефинитивно. В него се показва, че жалбата на Брайвик, който излежава 21-годишна присъда, е неприемлива и е явно голословна.

През 2011 година Брайвик умъртви общо 77 души и рани 42-ма, като взриви коли бомби в центъра на Осло, а след това откри безразборна пукотевица по младежко събиране на остров Ютьоя. Това бе най-тежкият случай на принуждение в Норвегия след Втората международна война.

По-рано норвежкият висш съд отклони жалбата на 39-годишния в този момент Брайвик и уточни, че драконовските ограничения, прилагани против него в пандиза, са оправдани, тъй като десният екстремист не се е покаял за действието си и може да бъде атакуван от други пандизчии. Единствените контакти, които му се разрешават, са с юристи и служебни лица в пандиза, като охранители и здравни служащи. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР