Европейският съд в Люксембург разреши на Германия да екстрадира мигранти,

...
Европейският съд в Люксембург разреши на Германия да екстрадира мигранти,
Коментари Харесай

Европейският съд: Германия може да екстрадира мигранти в бедните страни от ЕС

Европейският съд в Люксембург позволи на Германия да екстрадира мигранти, на които им е отказано леговище, в други страни-членки на Европейския съюз, даже в случай че там съществуват дефекти в системата за обществена поддръжка.

Съответното решение беше признато от Висшата правосъдна инстанция на Европейски Съюз през днешния ден, 19 март, оповестява „ Дойче Веле “. Изключение вършат случаите, когато изселваните се оказват в доста тежко материално състояние в страната, където са изселени, т.е. нямат средства за угаждане на своите обикновени потребности.

Европейският съд прегледа въпроса откакто към него се обърнаха няколко немски съдилища, искащи единна европейска формулировка за сходни случаи. По данни на немското вътрешно министерство Германия на процедура не изселва хора, на които им е отказано леговище, в Унгария, Гърция и България, тъй като немските правосъдни управляващи не са съумели да оценят, до каква степен отношението към мигрантите там дава отговор на европейските правила.

Според решението на Европейския съд бедността или извънредно влошеното материално положение не са причина за анулация на изгонването. Отделен въпрос е, в случай че екстрадираният не е кадърен да си откри прехранване, жилище, лишен е от достъп до вода и е подложен на физическо и психическо принуждение.

През февруари Германия разшири листата с „ безвредни “ страни, където е позволена депортацията на мигранти. В него влизат Грузия, Алжир, Мароко и Тунис. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР