Европейският съд в Люксембург постанови, че компанията Uber е обикновена

...
Европейският съд в Люксембург постанови, че компанията Uber е обикновена
Коментари Харесай

Uber е таксиметрова услуга, може да бъде регулирана, постанови Евросъдът

Европейският съд в Люксембург постанови, че компанията Uber е елементарна транспортна компания, а не приложение и би трябвало да бъде контролирана като такава. Това решение е следено с огромно внимание по света , отбелязва " Франс прес ".

Казусът е още един удар по разтърсената от кавги компания Uber , която провокира гнева на локалните таксиметрови водачи в страните, в които оперира, както и на управляващите за нарушение на локалните регулации.

Присъдата също по този начин идва в същата седмица, в която един от водачите на Uber призна за опит за обезчестяване и ликвидиране на служителка в английското посолство, прибирала се у дома в ливанската столица Бейрут.

 Нов митинг против прекъсването на Uber
Нов митинг против прекъсването на Uber

Пред постройката на Върховния административен съд.

" Услугата, предоставяна от Uber, свързваща физически лица с непрофесионални водачи, обгръща услуги в региона на превоза ", постановява Европейският съд в Люксембург, допълвайки: " Страните членки затова могат да контролират изискванията за даване на тази услуга. "

Uber, най-голямото име в разрастващата се споделена стопанска система, твърди, че е просто снабдител на услуги, свързвайки клиенти с водачи допълнително от 600 града по света.

Но против компанията се надигна голямо опълчване от таксиметрови компании и други съперници, които настояват, че това ѝ разрешава да заобикаля скъпоструващи регулации като условия за образование на водачи и лицензиране на транспортни средства.

 Шефът на Uber подаде оставка
Шефът на Uber подаде оставка

Каланик ще остане в борда на шефовете

Делото беше заведено от асоциацията на таксиметровите водачи в испанския град Барселона, където всеобщо се счита, че Юбер е таксиметрова компания, която би трябвало да бъде подчинена на разпоредбите, на които се подчиняват сходни коли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР