Европейският съд по правата на човека в Страсбург е допуснал

...
Европейският съд по правата на човека в Страсбург е допуснал
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург допусна жалбата на Баневи срещу България

Европейският съд по правата на индивида в Страсбург е позволил до разглеждане жалбата на Евгения и Николай Баневи против нарушени права по отношение на делото против тях за длъжностни и данъчни закононарушения.

Делото в Страсбург е стартирало на 21 юли, изясни Евгения Банева. То е с гриф " предпочитано ", поради - по думите ѝ - " грубите нарушавания " във всички етапи на проблема у нас. България има период до края на септември да отговори на 9 въпроса, свързани с близо 22- месечното задържане на Николай Банев, мудното развиване на досъдебното и правосъдното произвеждане и разгласяване на данни от персоналния живот на фамилията - посредством изобилните фотоси и видеоматериали, които Министерство на вътрешните работи популяризира от вкъщи им, в това число и на децата им, изясни Банева:

" Нарушения на процедурите при издаване на европеската заповед за арест и безобразията при нашето задържане, изявления на някогашния основен и актуалният основен и наблюдаващите прокурори в нарушаване на презумпцията за невиновност ".

Адвокатът на фамилията Христо Ботев добави:

" Предполагам, че всички помните изявленията за милиарда, за олигарсите, за нарушителите, които са окрали страната и са доели до това състояние пенсионерите ".

" Прието е за разглеждане и е даден период на страните, вероятно, да реализират съглашение, което изрично няма по какъв начин да се случи нито от наша страна, а допускам нито и от страна на прокуратурата, с едни доста съществено разказани нарушавания от страна на прокуратурата и на съда като стартираме с първичните арести, като даже са включени изявления на сегашния основен прокурор, които нарушават презумпцията за невиновност във връзка с този случай на прокурорите по делото ", сподели юрист Ботев в Специализирания углавен съд, където се гледа делото против Евгения и Николай Баневи.

За разлика от брачна половинка си Николай, Евгения Банева е на независимост от една година..по здравословни аргументи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР