Европейският съд по правата на човека осъди Русия за многобройни

...
Европейският съд по правата на човека осъди Русия за многобройни
Коментари Харесай

ЕСПЧ осъжда Русия за смъртта на Магнитски

Европейският съд по правата на индивида осъди Русия за " многочислени нарушавания " против Сергей Магнитски, счетоводител, борещ се с корупцията, който умря в ареста, до момента в който чакаше развой през 2009 година, написа Агенция Франс Прес.
Съдът дефинира, че е бил измъчван и му е отказана здравна помощ в пандиза след ареста му поради хипотетично укриване на налози.
На Сергей Магнитски е кръстен закон който беше признат в Съединените щати през 2012 година
Законът " Магнитски " планува забрани за пътешестване и заледяване на активи на чиновници, забъркани убийства или мъчения.
Според отчета, мощната и прочувствена реакция на Владимир Путин против закона " Магнитски " демонстрира, че ограничения като тази влияят на Кремъл.
Докладът приканва, също по този начин, международните водачи да надигат глас по-често и да притеглят вниманието на обществото към положението на човешките права в Русия.
Москва в предишното е защитавала положението на човешките права в страната с изказванието, че схващането за тях е друго в Русия и на Запад, като в това време атакува Съединените щати, че и те държат политически пандизчии.
Русия държи 236 политически пандизчии , сочи проучване от края на април 2019 година
Броят им е доста по-висок спрямо предходните няколко години, откакто президента Владимир Путин разпореди по-строги ограничения против хипотетични закани.
Бившият министър на правораздаването на Канада Ървин Котлър, който в този момент работи за група за отбрана на човешките права, която взе участие в проучването споделя, че в Русия постоянно се следи " криминализиране на всекидневието ", както и ориентиране против политически и публични водачи, посредством закони готови, с цел да вкарат " нежелани организации " в черни описи.
" Това, което се случва е, че всички тези, които са виждани като съперници на режима, даже в най-общи рамки, се оказват ответници по изфабрикувани обвинявания ", споделя Котлър.
Заедно с политическата съпротива, властта в Русия се насочва и против водачи на религиозни групи и етнически малцинства. Също по този начин против бранители на правата на хомосексуалните, публицисти и изключително украински деятели, в светлината на съветското анексиране на Кримския полуостров, съобщи БГНЕС.
Котлър отдава офанзивите против дисидентите в Русия и други властнически общества, на безнаказаността, на която се радват ръководителите им на интернационалната сцена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР