Европейският съд одобри мерките, предприети от френската столица Париж за

...
Европейският съд одобри мерките, предприети от френската столица Париж за
Коментари Харесай

Европейският съд подкрепя френския закон, регулиращ Airbnb

Европейският съд утвърди ограниченията, подхванати от френската столица Париж за ограничение на краткосрочното отдаване чартърен на жилища през Airbnb и други сходни платформи.

Решението на Европейския съд идва дни откакто представители от 22 европейски града приканиха чиновниците на Европейски Съюз да изготвят правила за отбрана на локалните жилищни пазари от краткосрочни наеми за отмора.

Делото, по което съдът се произнесе е по проблем на две компании, санкционирани от управата на Париж, тъй като са отдавали чартърен жилища (студиа) в Airbnb без авансово да получат позволение от градските управляващи.

Airbnb съобщи пред организация Франс прес, че приветства това решение, което "ще помогне да се изяснят разпоредбите ".

За смяна на предназначението на жилищните пространства, съгласно френската регулация, в общините с повече от 200 000 поданици, както и в общините от три граничещи с Париж департамента се изисква авансово позволение. За издаването на това позволение може да се изиска и отплата под формата на по едно и също време превръщане в жилища на пространства с друго предопределение. Сега делото се връща във френските съдилища за дефинитивно решение по насоките, дадени от Съд на Европейския съюз.

Френската столица е измежду няколкото европейски града, които се пробват да лимитират активността на платформи за краткосрочно наемане на жилища като "Еърбиенби " поради внезапното увеличение на наемите за локалните поданици и дефицита на жилища.

През декември 2019 година опитът на френската хотелиерска промишленост да принуди Airbnb да се преглежда като компания за отдаване чартърен на парцели беше отритнат от съда на Европейски Съюз, който вместо това съобщи, че интернет колосът е „ услуга на осведомителното общество “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР