Европейският съд обяви пътните такси по магистралите в Германия са

...
Европейският съд обяви пътните такси по магистралите в Германия са
Коментари Харесай

Пътните такси в Германия се оказаха незаконни

Европейският съд разгласи пътните такси по автомагистралите в Германия са противозаконни, защото се ползват незаслужено по отношение на водачите от другите страни от Европейски Съюз, предадоха международните организации във вторник.

Решението на съда в Люксембург значи, че Германия ще би трябвало да се откаже или да преразгледа тол системата си, отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според немската скица, която е узаконена, само че към момента не е приложена, всеки който употребява автомагистралите би трябвало да заплаща такса, само че немските водачи ще бъдат обезщетени под формата на отстъпка при автомобилния налог, отбелязва ДПА. Т.нар. инфраструктурна такса бе огромен политически проблем за държавното управление на канцлера Ангела Меркел.

Австрия, подкрепена от Холандия, оспори схемата пред Европейския съд с претекста, че Германия нарушава разпоредбите на блока, като възнамерява да дискриминира жителите на останалите страни от Европейски Съюз.

Таксата е дискриминационна, защото нейната икономическата тежест де факто се понася единствено от притежателите и водачите на коли, регистрирани в другите страни членки на Европейски Съюз, се показва в известие на съда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР