Европейският производител на самолети Airbus e извършил серия от тестови

...
Европейският производител на самолети Airbus e извършил серия от тестови
Коментари Харесай

Airbus подготвя ново поколение самолети

Европейският производител на самолети Airbus e направил серия от тестови полети, изпробвайки нова технология с кодово име Maveric. Те са проведeни на скрито място в централна Франция предходната година.

Дизайнът е вид смесено крило, създадено за пръв път през 40-те години на предишния век и довело до изработката на американския бомбардировач B-2, както и до изследователския план X-48 сред Boeing и NASA преди десетилетие. Подобни самолети са сложни за ръководство, написа Reuters.

Те обаче последователно още веднъж се връщат на мода, защото самолетните производители се стремят да намалят въглеродния отпечатък от новите модели. " Вярваме, че е извънредно време да продължим развиването на тази технология и да забележим до къде ще ни докара ", сподели и Жан-Брис Дюмон, изпълнителен вицепрезидент на Airbus. По негови думи това е последващо потомство самолети и сега се учат разновидностите.

Спрямо първичните проби са усъвършенствани материалите и самолетите са по-леки, мощността да се усилва и контролът на полета да е по-добър, споделя Дюмин. В момента Airbus изследва до каква степен самолетът е съчетаем с летищното съоръжение. Все още не решен въпросът дали той ще има прозорци, или ще е оборудван с видео екрани, с цел да обезпечи на своите пасажери чувство за заобикалящата ги среда.

Друг неуреден проблем, зародил след предходните опити, е по какъв начин да се оправим с чувствата за придвижване. Тъй като разположението на пасажерите няма да е същото като в елементарните самолети от класическия модел " тръба и крила ", се допуска, че при завой на самолета ще разтърсванията ще са по-големи. Ето за какво, най-вероятно ще се употребява за товари. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР