Европейският пазар е основен за българските производители, той е силно

...
Европейският пазар е основен за българските производители, той е силно
Коментари Харесай

Порожанов: Българските производители могат да излязат на пазарите в Северна Африка

Европейският пазар е главен за българските производители, той е мощно конкурентен. Но за нас връзките със страните отвън Европейски Съюз също са доста значими и родните аграрни стопани и преработватели би трябвало да имат опция да излязат на положителни пазари като Мароко и Северна Африка. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на среща с посланика на Кралство Мароко Н.Пр. Закия Ел Мидауи.

Тя съобщи покана за присъединяване на български компании на най-голямото мароканско земеделско ревю, което ще се организира от 16 до 21 април. През предходната година на него са взели участие представители на 70 страни, измежду които 23 африкански страни и е посетено от над 1 млн. души.

Мароко е и дистрибуционен център на артикули за останалата част от Африка, може да бъде обсъждана като платформа за българските експортьори, а от своя страна България е врата за Балканите, съобщи Ел Мидауи. За усилване на търговско-икономическото съдействие сред двете страни се планува основаване на смесена Българо-мароканска комерсиална камара.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР