Европейският път на държавите от Западните Балкани е единственият, който

...
Европейският път на държавите от Западните Балкани е единственият, който
Коментари Харесай

Емил Радев: Европейският път на държавите от Западните Балкани гарантира сигурност и стабилност в региона 


Европейският път на страните от Западните Балкани е единственият, който може да подсигурява сигурност и непоклатимост в района, съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по време на полемика на Жени ГЕРБ, отдадена на първото българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. Форумът, който се организира в Добрич, събра над 100 дами от Варненска и Добричка област. Във фокуса на срещата, която националният представител и началник на Жени ГЕРБ – Добрич Даниела Димитрова откри в качеството си на алегоричен хазаин, бяха целите на председателството и вероятностите пред страната ни.
„ Европейското председателство открива извънреден късмет през идващите шест месеца България да изиграе основна роля за постигането на прогрес по значими за Европейски Съюз тематики като миграцията, сигурността, европейската интеграция на Западните Балкани. Приоритетите, които българският министър-председател Бойко Борисов показа в Екологичен потенциал, получиха необятна поддръжка. В Страсбург министър председателят отговори ясно и изрично на всички сложени въпроси, в това число и по тематиката за втория въжен превоз на Банско, като даде гаранции, че всички български и европейски екологични стандарти ще бъдат спазени ”, акцентира Емил Радев. По думите му митингите и импортираният избор на съмнение у нас не са необикновени феномени за една демократична страна и парламентарна република. „ Протестите пред Европарламента да вземем за пример са ежедневие, а Белгия даже нямаше определено държавно управление, когато пое председателството ”, напомни евродепутатът, като посочи, че сега върху страната ни е съсредоточено вниманието на 500 млн. европейци и е значимо да се възползваме от опцията те да научат повече за нашата история, за бита и културата ни.
Емил Радев разяснява и рецензиите за корупция в страната ни. „ Това отрицателно събитие напълно не е непознато и за най-развитите демокрации. Според европейската статистиката във връзка с чувството за корупция в другите държави-членки ние сме на 12-то място, доста ни изпреварват страни като Гърция, Италия, Испания ”, разясни той и добави, че се чака в края на тази година да бъде отстранен и дискриминационният мониторингов механизъм за България и Румъния.
„ Европредседателството не е фанфари и блестящи церемонии, а е обвързвано с значими решения, за които се изисква постигането на взаимни отстъпки сред страните в Европейски Съюз. Със своите контакти в района и с сполучливата външна политика на държавното управление ни в лицето на премиера Борисов България може да бъде извънредно потребна. Убеден съм, че и положителните дипломатически връзки с Турция, които поддържа страната ни, са значими за развиването на разговора сред Анкара и Европейски Съюз, за партньорството в битката с тероризма и преодоляването миграционната вълна ”, увери евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП. Той дефинира като израз на огромна поддръжка за страната ни и визитата на Ангела Меркел у нас във значим миг за съставянето на немското държавно управление.
Акцент в полемиката на Жени ГЕРБ бе и ратификацията на Истанбулската спогодба. „ Странно е, че партията на социалистите и демократите в Екологичен потенциал бе измежду нейните мотори, а Българска социалистическа партия се опълчва, с което на процедура се афишира срещу битката с дискриминирането и насилието над дамите ”, акцентира Радев. Той цитира данни от изследване в Европа, съгласно които всяка трета жена е подложена на някаква форма на принуждение, а една от 20 дами е била изнасилена. „ Конвенцията се основава на демократичните и християнските полезности, тъй като посредством нея ясно се разгласяваме против убийствата на достойнството, половото осакатяване на дами, трафика на хора. За документа се изговориха ужасно доста неистини по отношение на въвеждане на трети пол, еднополови бракове и други Такива текстове няма в конвенцията, която е подписана от 44 страни. Единствено страни като Русия, Азербайджан и Армения не са я подписали, само че напълно скоро да вземем за пример в Русия бяха импортирани промени, по силата на които насилието над дами към този момент няма да се приема за закононарушение, а ще се санкционира единствено с административни наказания. Конвенцията все още е утвърдена от 28 страни, тъй че аз се надявам България да бъде идната в този развой ”, изрази позицията си Радев.
В отговор на поставените по време на полемиката въпроси по отношение на влизането на страната в Еврозоната той отхвърли спекулациите, че приемането на еврото ще провокира разтърсвания в стопанската система ни. „ България е измежду отличниците в Европейски Съюз по съблюдаване на финансовата дисциплинираност и по асимилиране на еврофондовете. Нямаме бюджетен недостиг, а битката с контрабандата дава отражение на събираемостта в държавния бюджет. Поддържаме доста положителни макроикономически индикатори и на процедура покриваме условията за участие в Еврозоната. В изискванията на валутен ръб приемането на еврото няма по какъв начин да докара до дестабилизация ”, безапелационен бе Емил Радев.
От името на дамската организация на Политическа партия ГЕРБ Даниела Димова, която е член на НИС на Жени ГЕРБ, му благодари за присъединяване във форума. „ Ще предизвикваме и други полемики, отдадени на настоящи тематики. Организацията на Жени ГЕРБ, ръководена от Ирена Соколова, е потвърдила, че работи доста съществено, подкрепяйки целите на ГЕРБ и на страната ни ”, уточни Димова, която дружно с регионалния началник на Жени ГЕРБ – Варна Йорданка Проданова спомага за провеждането на взаимната самодейност.
Варненският депутат от Политическа партия ГЕРБ Емилия Милкова осведоми присъстващите, че 2018-а е оповестена за европейска година за запазване на културното завещание. „ Нашите общини и организации в тази сфера могат да заявят събития, с които да бъдат включени в програмата на страната ни. Събитията, свързани с културната памет, са опция и дребните обитаеми места да станат част от огромната европейска общественост ”, означи Милкова.
След полемиката дамите, измежду които имаше и представители на локалната и държавната власт, приветстваха възстановка на ритуали във връзка Бабинден, проведена от пенсионерския клуб и читалището в кв. „ Рилци ” в Добрич.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР