Европейският парламент заведе дело срещу Европейската комисия за забавяне в

...
Европейският парламент заведе дело срещу Европейската комисия за забавяне в
Коментари Харесай

Европейският парламент съди Европейската комисия за върховенство на закона

Европейският парламент заведе дело против Европейската комисия за закъснение в използването на механизъм, свързващ средствата на Европейски Съюз с върховенството на закона в държавите-членки , оповестяват " Евронюз ", " Дойче веле ", и СиЕнЕн.

" Както е поискано в парламентарните резолюции, нашата правна работа заведе иск против Европейската комисия за неприлагане на Регламента за конвенционалност пред Съда на Европейски Съюз през днешния ден ", сподели в изказване ръководителят на Народното събрание Дейвид Сасоли.

Делото на Екологичен потенциал идва в миг, когато Европейска комисия и Полша са вплетени в битката за придържането на Варшава към правните и демократични правила на Европейски Съюз .

Ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен съобщи, че изпълнителната власт на Европейски Съюз ще употребява " всички принадлежности, с които разполагаме ", с цел да принуди Полша да отстъпи от решенията, обсъждани като анулация на демократичните стандарти, изключително дейностите на Варшава, обсъждани като подкопаващи независимостта на правосъдната власт.

Полският министър председател Матеуш Моравецки предходната седмица се обърна към Европейския парламент, с цел да отбрани позицията на държавното управление си , като упрекна Комисията в шантаж и потъпкване на суверенитета на държавите-членки.
 Полша скастри посланика на Белгия поради разногласието за върховенството на правото
Полша скастри посланика на Белгия поради разногласието за върховенството на правото

След като белгийският министър председател упрекна Варшава в " играене с огъня "

The 's legal service just submitted the lawsuit against the European Commission for failure to apply the rule of law mechanism to the Court of Justice.

We now expect the to act. Words have to be turned into deeds.
— David Sassoli (@EP_President)
Въпросът доминираше на срещата на върха на Европейски Съюз в края на предходната седмица, по време на която Германия и Франция се пробваха да облекчат напрежението , като всъщност отхвърлиха въпроса по пътя към идната среща на върха през декември.

Междувременно Комисията задържа 36 милиарда евро безплатни средства за възобновяване от ковид и заеми за Полша , до момента в който не се огъва в правосъдния спор.

Европейска комисия също по този начин събира доказателства за по-нататъшни вероятни бъдещи дейности против Полша , в това число задействане на механизма за конвенционалност, посочен от Сасоли.

Въпреки че евродепутатите настояват, че желаят този механизъм да бъде задействан по-рано, Европейска комисия на фон дер Лайен споделя, че би трябвало да работи старателно, с цел да подсигурява, че ще надделее против несъмнено предизвикателство пред Съда на Европейски Съюз.

Сасоли уточни, че Народното събрание ще продължи да притиска Европейска комисия .

" Очакваме Европейската комисия да работи поредно и да извърши това, което фон дер Лайен съобщи по време на последната ни пленарна полемика по този въпрос ", сподели той.

" Думите би трябвало да се трансфорат в каузи . "
 Фон дер Лайен вижда опция Полша да получи средства - с условия
Фон дер Лайен вижда опция Полша да получи средства - с условия

Първо да реформира някои детайли на правосъдната си система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР