Европейският парламент засега не предвижда да призове срещу Румъния да

...
Европейският парламент засега не предвижда да призове срещу Румъния да
Коментари Харесай

EП засега не предвижда да задейства срещу Румъния процедура

Европейският парламент към този момент не планува да призове против Румъния да бъде задействана процедурата по член 7 от контракта за Европейски Съюз, подхваната към този момент против Полша и Унгария. Това оповестиха на конференция представители на главните политически групи в Екологичен потенциал, предава Българска телеграфна агенция.

Следващата сряда в Страсбург евродепутатите ще гласоподават резолюция, в която ще призоват Букурещ да извърши рекомендациите на Венецианската комисия към Съвета на Европа. По-рано комисията към Съвета на Европа предложи преразглеждане на измененията в румънските закони, които биха подкопали битката с корупцията. Ден по-рано в Страсбург Европейската комисия ще показа годишните си отчети за Румъния и България по механизма за съдействие и инспекция.

Според главните политически сили в Екологичен потенциал към този момент не е на дневен ред нуждата против Румъния да бъде задействан член 7, който планува опция за отнемането на правото на глас в Съвета на Европейски Съюз на страна, в която се следи трайна опасност за върховенството на закона и европейските полезности. Според болшинството в Екологичен потенциал вместо това е належащо Европейската комисия да се постарае проблемите да бъдат отстранени на основата на разговор. Говорителят на Екологичен потенциал Маржори ван дер Брук означи, че в четвъртък идната седмица евродепутатите ще обсъдят нуждата от въвеждането на изчерпателен механизъм за наблюдаване на демокрацията, правилата на правовата страна и главните права в ЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР