Европейският парламент включва контрацептивите и абортивните средства в своята дългоочаквана

...
Европейският парламент включва контрацептивите и абортивните средства в своята дългоочаквана
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Законодателите искат регулиране на ниво ЕС за контрацептивите, хапчетата за аборт

Европейският парламент включва контрацептивите и абортивните средства в своята дълго чакана позиция по отношение на новите фармацевтични правила на Европейски Съюз, като има намерение те да бъдат включени измежду продуктите, контролирани на равнище Европейски Съюз.

През април 2023 година Европейската комисия предложи ново фармацевтично законодателство, актуализиращо съществуваща 20-годишна мярка и предопределено да предложи на пациентите еднакъв достъп до медикаменти и да ускори ролята на промишлеността в целия блок.

>

Ключовите характерности на препоръчаните нови правила са намаляването на интервалите на отбрана на интелектуалната благосъстоятелност, въвеждането на нова система от тласъци, ориентирана към поощряване на научноизследователската и развойна активност в Европейски Съюз, и напъните за справяне с дефицита на медикаменти в блока.

Въпреки това, скрити в огромния брой промени, членовете на Парламента заличиха формулировката за изключение от първичното предложение по отношение на контрацептивите и средствата за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР