Европейският парламент в Страсбург ще гласува резолюция за спиране на

...
Европейският парламент в Страсбург ще гласува резолюция за спиране на
Коментари Харесай

Европейският парламент обсъжда Брекзит, Русия и Турция

Европейският парламент в Страсбург ще гласоподава резолюция за прекъсване на договарянията с Турция за еврочленство и за налагане на спомагателни наказания против Русия. Очаква се евродепутатите да разискват и Брекзит след основното гласоподаване, което би трябвало да се организира на следващия ден в Камарата на общините в Лондон.

Европейският парламент се събира на първата си мартенска сесия - третата последна, преди да бъде разхлабен поради европейските избори през май. Отношенията с Русия и Турция, Брекзит, киберсигурността и адресирането на опасността, произлизаща от софтуерното наличие на Китай на европейския континент и противопоставяне на враждебната агитация от трети страни преди Европейските избори - са главните акценти в работата на евродепутатите в идващите няколко дни.

С диспути във вторник и гласоподаване на резолюция в сряда депутатите ще призоват за преразглеждане на връзките с Турция. Депутатите ще повторят рекомендациите си за публично преустановяване на договарянията за присъединение на Турция към Европейски Съюз. Лошите индикатори на Турция във връзка с спазването на правата на индивида, правовата страна, свободата на печата и битката против корупцията не престават да провокират сериозна угриженост измежду евродепутатите.

Депутатите в същото време приветстват решението на Турция, препоръчано предходната година, за публична анулация на изключителното състояние, въведено след несполучливия опит за прелом през 2016 година Депутатите, обае, регистрират, че има съществено политическо и демократично оттегляне през последните години и ще предложат вместо договаряния за участие, Европейски Съюз и Турция да договарят за изработването на " дейно партньорство ".

Във вторник Екологичен потенциал ще одобри и позицията си по отношение на бъдещите връзки с Русия. В проекторезоюлцията, която ще бъде гласувана, депутатите упорстват Европейски Съюз да остане отворен да постанова спомагателни наказания, в случай че Русия, съгласно депутатите, " продължи да нарушава интернационалното право ". Европейски Съюз би трябвало да бъде подготвен, гласи проекторезолюцията, да наложи спомагателни наказания против обособени лица и да са пропорционални на заканите от Русия. Екологичен потенциал предлага Съюзът да преразгледа настоящето Споразумение за партньорство и съдействие и да ограничи съдействието си с Русия в области от общо интерес като битката с тероризма и изменението на климата.

По-близки връзки биха били вероятни, единствено в случай че Русия приложи напълно така наречен Мински съглашения за преустановяване на войната в Източна Украйна. В сряда сутринта евродепутатите, дружно с Румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз и Комисията, ще обсъдят целите за Срещата на върха на Европейски Съюз на 21 и 22 март. Освен работните места, растежа и конкурентоспособността, се чака да бъдат коментирани резултатите от гласуването по отношение на Брекзит в Камарата на Общините на Обединеното кралство на 12 март и да оценят последствията от него.

За да подсигуряват допустимо най-малки разстройства за жителите и предприятията, евродепутатите ще гласоподават ограничения по отношение на пътуванията, въздушния и автомобилния превоз, програмата Еразъм, общественото обезпечаване и рибарството. Това са изключителни ограничения, препоръчани от Европейската комисия за смекачване на последствията от Брекзит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР