Европейският парламент смята да се отоплява на дърва, внасяни от

...
Европейският парламент смята да се отоплява на дърва, внасяни от
Коментари Харесай

Русия: ЕП ще се топли на дърва, внасяни от нас

Европейският парламент счита да се отоплява на дърва, внасяни от нашата страна, сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

Служителката на дипломатическата централа в Москва реагира остро на вчерашно решение на законодателния орган на Европейския съюз. Депутатите на 28-те през вчерашния ден на пленарно съвещание в Страсбург одобриха декларация против газопровода "Северен поток 2 ". "Стана ясно, че Екологичен потенциал разчита да се отоплява на дърва, които ще внася от Русия. В европейските институции настояват в един глас, че пазят ползите на елементарните жители. Защо обаче в страни от блока се затварят атомни електроцентрали? Защо стопират планове, които са стопански преференциални за хората, и които пазят околната среда? Вероятно евробюрократите разчитат на световното стопляне ", разяснява Захарова.

Плановете за "Северен поток 2 " предвиждаха Русия да изнася газ за Германия през Финландия, Швеция и Дания. Литва, Латвия, Естония и Полша участваха в консултациите за реализацията на плана, тъй като тръбата можеше да мине наоколо до техни териториални води.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР