Европейският парламент ще си върне 40 000 евро с удръжки

...
Европейският парламент ще си върне 40 000 евро с удръжки
Коментари Харесай

Заплатата на Найджъл Фараж в Европейския парамент временно е намалена наполовина

Европейският парламент ще си върне 40 000 евро с удръжки от заплатата на английския евроскептичен народен представител Найджъл Фараж, тъй като реши, че той е получил тази сума непозволено, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Става дума за суми, с които е плащано на помощник на Фараж. Според Европейския парламент този помощник не е работел в границите на европейската парламентарна активност на депутата.

Според в. " Гардиън " ще се възстановят 40 000 евро посредством удръжки от заплатата на Фараж от януари до октомври.
Парламентарен източник удостовери новината и посочи, че удръжката ще е към половината от чистото месечно заплащане на Фараж, което е към 6700 евро.

" Това е акция на Европейския парламент за тормоз на подбрани евроскептични евродепутати, партии и групи ", съобщи представител на парламентарната група на Фараж.

През февруари 2017 година парламентарен източник заяви, че след инспекция е открито, че десетина английски евродепутати от евроскептичната партия ЮКИП (Партия за самостоятелност на Обединеното кралство) би трябвало да върнат общо над 580 000 евро от заплати на техни сътрудници, които в реалност са работели не за Европейския парламент, а за националните действия на партията, в това число в акцията в поддръжка на Брекзит.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР