Европейският парламент ще се запознае на сесията си в Страсбург

...
Европейският парламент ще се запознае на сесията си в Страсбург
Коментари Харесай

Европарламентът обсъжда българското председателство

Европейският парламент ще се запознае на сесията си в Страсбург тази седмица с отчета на премиера Бойко Борисов за работата на приключилото първо българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Предвижда се българският министър председател да приказва пред евродепутатите във вторник. Изслушването ще продължи с представянето на задачите на австрийското председателство от премиера Себастиан Курц. България съобщи на Австрия председателството от началото на юли.

Екологичен потенциал ще разисква във вторник следобяд препоръчаните от Европейската комисия промени в разпоредбите за работа в чужбина. Промените засягат изпратените краткотрайно и за непрекъснато в друга страна от Европейски Съюз чиновници, в това число водачите на товарни транспортни средства за интернационалните доставки. В частта за водачите Екологичен потенциал за първи път отхвърли мнението на своя комисия и реши да разиска въпроса на общо съвещание.

След разискването се планува в сряда предлаганите промени да бъдат подложени на гласоподаване.

В началото на юни комисията на Екологичен потенциал по превоз гласоподава допълнения към препоръчаните от Европейска комисия промени. Допълненията въвеждаха определение за "дом " на водачите, строги условия за тяхната отмора, както и за осъществяването на междинни транспорти. Няколко дни по-късно Екологичен потенциал отхвърли мнението на парламентарната комисия.

След като тази седмица допълненията бъдат гласувани на общо съвещание, чака се Екологичен потенциал да влезе в договаряния с Европейска комисия и със Съвета на Европейски Съюз. В хода на договарянията ще бъдат конкретизирани текстовете на промененото законодателство. Когато се стигне до единодушие сред трите институции, измененията следва да преминат второ четене в Екологичен потенциал.

Започващата довечера сесия ще продължи на следващия ден с доклад на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск за съвещанието на държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз в Брюксел предходната седмица. На съвещанието бяха признати изводи за миграцията и бе насочен апел за прогрес в договарянията по напускането на Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР