Eвропейският парламент ще приеме тази седмица резолюция, в която се

...
Eвропейският парламент ще приеме тази седмица резолюция, в която се
Коментари Харесай

Европарламентът премести заседанието си заради коронавируса

Eвропейският парламент ще одобри тази седмица резолюция, в която се планува да призове за по-добра отбрана на фондовете на Европейски Съюз от злоупотреби. Това демонстрира дневният ред на идното съвещание на евродепутатите, които се събират изключително в Брюксел, вместо в Страсбург, поради ситуацията с разпространяването на COVID-19.

Екологичен потенциал разиска въпроса с еврофондовете през януари поради следствието против премиера на Чехия Андрей Бабиш. В края на февруари група евродепутати пътуваха до Прага, с цел да се срещнат на място със случая, преди да гласоподават резолюцията. Те бяха признати от домакините на ниво заместник-министри, съобщи Българска телеграфна агенция.

Силен спад на азиатските фондови тържища поради ковид

Тази вечер евродепутатите ще се произнесат по предлагането на Европейската комисия за промени в общностното законодателство за отбрана на природата. Комисията показа предходната седмица така наречен "закон за климата ", с който предлага напъните за реализиране на по-чиста стопанска система до 2030 година да бъдат удвоени.

Утре Екологичен потенциал ще разиска ситуацията с разпространяването на болестта Ковид-19. Значително нарастване на броя на заболелите в идващите седмици би засегнало надълбоко опазването на здравето, стопанската система и публичния живот, регистрират евродепутатите.

Също във вторник те ще обсъдят настояването на Окръжния съд във Варшава за снемане на имунитета на Ги Верхофстат поради негово изявление в пленарната зала от 2017 година. В посоченото изявление Верхофстат дефинира като "фашисти " участници в демонстрация за независимостта на Полша, като един от тези жители се е почувствал афектиран и е внесъл тъжба в съда. В четвъртък Екологичен потенциал ще одобри резолюция, като се планува да отхвърли настояването с обяснението, че заявките на Верхофстат са част от осъществяването на служебните му отговорности, по тази причина попадат в обсега на неговия имунитет на евродепутат.
В сряда Екологичен потенциал ще оцени ситуацията по границата сред Гърция и Турция след решението на Анкара да улесни придвижването на мигранти към Европейски Съюз. В същия ден евродепутатите ще обсъдят неуспеха на Европейския съвет на 20-21 февруари да реализира съглашение по бюджета на Европейски Съюз до 2027 година. /НЖ/
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР