Европейският парламент ще приеме следващата седмица резолюция, в която ще

...
Европейският парламент ще приеме следващата седмица резолюция, в която ще
Коментари Харесай

ЕП се готви за нова отсрочка на Великобритания

Европейският парламент ще одобри идната седмица резолюция, в която ще изрази подготвеност да поддържа нова пролонгация на отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Това заяви на конференция ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли, представен от Българска телеграфна агенция.

По неговите думи приемането на резолюцията цели нов израз на европейското единение в договарянията. Според Сасоли е невероятно Англия да напусне с контракт, в който не е залегнала защитна мярка за ирландската граница. Той добави, че се предлага договарящите да се върнат към първичното виждане - мярката да бъде прилагана единствено във връзка с Северна Ирландия и единствено, в случай че се наложи.

В Европейски Съюз има разлики по доста въпроси, само че по въпроса за Англия има единение. Екологичен потенциал е на мнение, че европейската цел е постигането на разлъка със съглашение.

Постигнатото съглашение е допустимо най-хубавото от наша позиция. Споразумение без защитна мярка за Ирландия не може да има, разясни Сасоли.

Готови сме да разгледаме всяко предложение на английската страна, не изключваме нищо. Ако се предложат решения, ще бъдат разисквани, стига да съответстват с насоките на Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР