Европейският парламент ще приеме следващата седмица резолюция, в която ще

...
Европейският парламент ще приеме следващата седмица резолюция, в която ще
Коментари Харесай

Невъзможен е договор за Брексит без предпазна мярка за Ирландия

Европейският парламент ще одобри идната седмица резолюция, в която ще изрази подготвеност да поддържа нова пролонгация на отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Това заяви на конференция ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли.

По неговите думи приемането на резолюцията цели нов израз на европейското единение в договарянията. Според Сасоли е невероятно Англия да напусне с контракт, в който не е залегнала защитна мярка за ирландската граница. Той добави, че се предлага договарящите да се върнат към първичното виждане - мярката да бъде прилагана единствено във връзка с Северна Ирландия и единствено в случай че се наложи.

В Европейски Съюз има разлики по доста въпроси, само че по въпроса за Англия има единение. Екологичен потенциал е на мнение, че европейската цел е постигането на разлъка със съглашение. Постигнатото съглашение е допустимо най-хубавото от наша позиция. Споразумение без защитна мярка за Ирландия не може да има, разясни Сасоли.

Готови сме да разгледаме всяко предложение на английската страна, не изключваме нищо. Ако се предложат решения, ще бъдат разисквани, стига да съответстват с насоките на Европейски Съюз. Досега Англия не е предложила други възможности, използвани от позиция на правото, посочи той. По неговите думи в резолюцията ще написа, че в случай че се стигне до разлъка без договорка, отговорността ще бъде напълно на Лондон.

Екологичен потенциал няма да поддържа съглашение, което не отразява правата на европейците и английските отговорности към бюджета на Европейски Съюз, добави Сасоли. Той добави, че Екологичен потенциал е подготвен да поддържа пролонгация, в случай че тя води до смяна - отбягване на разлъка без договорка, или свикването на нов референдум.

По-рано през днешния ден представител на Европейската комисия заяви, че английската страна е направила през вчерашния ден оферти в договарянията, свързани с митниците и придвижването на артикули. Ще има нова среща в петък, добави представителят.

Той прикани да се види цялото изявление на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер за Евронюз, от което до момента бяха публикувани единствено фрагменти. Според наличните цитати Юнкер споделя, че британците са "частични " членове на Европейски Съюз "от самото начало ". Той дефинира като неточност свикването на референдума за английското присъединяване в Европейски Съюз. По неговите думи английската страна към момента желае да напусне.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР