Европейският парламент ще обсъди в сряда състоянието на върховенството на

...
Европейският парламент ще обсъди в сряда състоянието на върховенството на
Коментари Харесай

Евродепутатите пак ще обсъждат върховенството на закона в Полша и Унгария

Европейският парламент ще разиска в сряда положението на върховенството на закона в Полша и Унгария, откакто против двете страни бяха открити процедури по член 7 от контракта за ЕСл Предвижда се в същия ден Екологичен потенциал да разисква и воденото против премиера на Чехия Андрей Бабиш следствие за корист със средства от Европейски Съюз. В четвъртък евродепутатите ще гласоподават резолюции за Унгария и Полша, заяви Българска телеграфна агенция.

В случая с Унгария институциите на Екологичен потенциал имат терзания за независимостта на правосъдната система, за свободата на изложение, корупцията, правата на малцинствата, ситуацията на мигрантите и търсещите леговище.

В Полша Европейската комисия откри закани за независимостта на правосъдната система. Европейският съвет, с поддръжката на Екологичен потенциал, има опция да лиши от право на глас страна, за която е открита непрекъсната опасност за законността.

Също в сряда евродепутатите ще обсъдят и одобряват резолюция за поддръжка на прехода към природосъобразна стопанска система. Предвижда се във вторник Европейска комисия да показа предлагането си за обезпечаването на прийом за подкрепяне на засегнатите от измененията. Очаква се Екологичен потенциал да поддържа задачата за преустановяване на потреблението на потребни изкопаеми до 2050 година.

Утре евродепутатите ще обсъдят ситуацията в Близкия изток, Либия и Венецуела.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР