Европейският парламент ще обсъди утре отново въпроса с върховенството на

...
Европейският парламент ще обсъди утре отново въпроса с върховенството на
Коментари Харесай

ЕП ще приеме нова резолюция за върховенството на закона в Малта

Европейският парламент ще разиска на следващия ден още веднъж въпроса с върховенството на закона в Малта и следствието на убийството на журналиста Дафне Галиция. Това се показва в дневния ред на последната за тази година сесия на Екологичен потенциал, оповестява Българска телеграфна агенция.

Предвижда се в четвъртък евродепутатите да гласоподават нова резолюция по този въпрос. Първата резолюция на Екологичен потенциал бе призната директно след убийството на Галиция преди две години. В началото на декември представители на Екологичен потенциал посетиха Малта, с цел да се срещнат на място с ситуацията и за срещи с представители на управляващите и на гражданското общество.

Тази вечер евродепутатите ще отбележат 30-годишнината от румънската гражданска война през декември 1989 година, сочи дневният ред. Румъния е единствената източноевропейска страна, където властта бе свалена със смъртна присъда за президента.

Във вторник евродепутатите ще обсъдят злоупотребите с европейски средства в страните от Европейски Съюз. Отбелязва се, че се следят случаи на присвояване на земи и корист с власт в някои страни, по тази причина евродепутатите ще изискат от Европейска комисия да предприеме ограничения за по-добра отбрана на бюджета.

Екологичен потенциал регистрира, че неотдавна медии оповестиха за високопоставени чиновници, възползвали се от ситуацията си, с цел да усвоят огромна част от средствата на Европейски Съюз за доближаване и за селско стопанство, като по този метод подкопават доверието на жителите в европейските институции. През март Екологичен потенциал съобщи, че в някои страни процедурите за възлагане на публични поръчки " може да са станали полузаконни " и да " попречват лоялната конкуренция, като основават причина за измами ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР