Европейският парламент ще обсъди тази вечер въпроса с приемането на

...
Европейският парламент ще обсъди тази вечер въпроса с приемането на
Коментари Харесай

Европарламентът обсъжда въпроса с приемането на Истанбулската конвенция

Европейският парламент ще разиска довечера въпроса с приемането на Истанбулската спогодба. Предвижда се в четвъртък евродепутатите да призоват всички страни в Европейски Съюз да одобряват конвенцията, сочат документите за започващата сесия в Страсбург, предава Българска телеграфна агенция.

Очаква се Екологичен потенциал да упорства конвенцията да бъде неотложно възприета от страните в Европейски Съюз, които още не са я утвърдили. Според евродепутатите тези страни следва да подхващат всички нужни законодателни и политически ограничения за прекъсването на насилието над дамите и девойките. Конвенцията на Съвета на Европа за попречване и битка с насилието над дами и домашното принуждение, известна също като Истанбулската спогодба, бе подписана от Европейски Съюз на 13 юни 2017 година, а седем страни в Общността още не са я утвърдили - България, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Словакия и Англия.

Също довечера Екологичен потенциал ще разиска промените в околната среда. Предвижда се евродепутатите да упорстват за постигането на нулево замърсяване до 2050 година. В плана на резолюцията се планува въвеждането на цел за понижение с 55 на 100 на нездравословните субстанции от човешката активност в природата след 10 години.

Утре пред евродепутатите ще приказва Олег Сенцов - носителят на премията за независимост на мисълта " Сахаров " за предходната година. Наскоро той бе освободен от затвор в Русия и в този момент ще може да получи своята премия. Украинският режисьор излежаваше 20-годишна присъда за " подготовка на терористични дейности " против новото ръководство в Крим. Сенцов бе освободен на 7 септември при замяна на пандизчии сред Русия и Украйна.

В сряда Екологичен потенциал ще гласоподава цялостния състав на Европейската комисия под председателството на Урсула фон дер Лайен. Екологичен потенциал може да одобри или отхвърли листата на новите еврокомисари с нормално болшинство при поименно (явно) гласоподаване. Ако гласуването приключи позитивно, новата комисия ще встъпи в служба от 1 декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР