Европейският парламент ще обсъди тази вечер предложение на Русия да

...
Европейският парламент ще обсъди тази вечер предложение на Русия да
Коментари Харесай

ЕП прекратява преговорите с Турция за присъединяване към ЕС?

Европейският парламент ще разиска довечера предложение на Русия да бъдат наложени спомагателни наказания от Европейски Съюз, в случай че Москва продължава да нарушава интернационалния ред. Това сочи програмата на тазседмичната сесия на евродепутатите в Страсбург.

Групата на Европейската национална партия изрази поддръжка за апела, залегнал в незаконодателната резолюция, до момента в който групата "Европа на народите и свободата " отбрани противоположното виждане - че глобите против Русия би трябвало да отпаднат. В черновата на резолюцията се предлага преразглеждане на съглашението за съдействие с Русия в области от общ интерес, като битката с тероризма и промените в околната среда.
По-близки връзки с Европейски Съюз биха били вероятни, единствено в случай че Русия приложи напълно споразуменията от Минск и стартира да съблюдава интернационалното право, написа в текста. През декември предходната година Съветът на Европейски Съюз удължи икономическите наказания против Русия до 31 януари 2019 година. Резолюцията ще бъде гласувана на следващия ден.
Тази вечер Екологичен потенциал ще разисква заканите за сигурността, свързани с повишението на софтуерното наличие на Китай в Европейски Съюз. Предвижда се Екологичен потенциал да поддържа въвеждането на европейски документи за киберсигурност на артикули, процедури и услуги.

Утре евродепутатите се чака да призоват за преразглеждане на връзките с Турция и да повторят настояването си за публично преустановяване на договарянията с Анкара за присъединение. Лошите индикатори на Турция във връзка с спазването на правата на индивида, правовата страна, свободата на печата и битката с корупцията, не престават да будят угриженост, се показва в текста. Евродепутатите ще приветстват решението на Турция за публична анулация на изключителното състояние, въведено след несполучливия опит за прелом през 2016 година.

Предвид забележителното политическо и демократично оттегляне през последните години, евродепутатите се чака да призоват Европейски Съюз да премине от договаряния с Анкара, към "ефективно съдействие ", съгласно черновата. Документът ще бъде гласуван в сряда.
Също на следващия ден Екологичен потенциал ще разиска въпроса със съставянето на "черен лист " на Европейски Съюз за страни със слаби правила против прането на пари и финансирането на тероризма. Миналата седмица Съветът на Европейски Съюз единомислещо отхвърли листата, препоръчан от Европейската комисия.
Евродепутатите се чака да поддържат ограничения за отбрана от задгранични разпространители на дезинформация. Предвижда се въвеждането на санкции за общоевропейските политически партии и фондации, които съзнателно нарушават законите за отбрана на персоналните данни. Новите правила се чака да влязат в действие преди изборите през май.

В сряда Екологичен потенциал ще гласоподава резолюция с обзор на последните старания на Европейски Съюз за противопоставяне на враждебната агитация от задгранични източници. Евродепутатите ще поддържат потреблението на нови технологии за битка с пропагандата и подправените профили в обществените мрежи. Проекторезолюцията остро осъжда все по-агресивните опити на Русия, Китай, Иран и Северна Корея за подкопаване на правните основи и правила на европейските демокрации, и суверенитета на страните от Източното партньорство, което въздейства на политическите избори и дава поддръжка за екстремистки придвижвания.
Също в сряда евродепутатите ще обсъдят задачите за понижаване на нездравословните газове. Екологичен потенциал отбелязва, че до края на тази година страните, подписали съглашението от Париж за запазване на природата, би трябвало да показват дълготрайна тактика за понижаване на нездравословните газове. Допълва се, че Европейска комисия към този момент предложи ограничения за постигането на природосъобразна стопанска система до 2050 година. Гласуването на резолюцията е планувано за четвъртък.
В същия ден Екологичен потенциал ще реши дали да поддържа началото на лимитирани търговски договаряния със Съединени американски щати. Започването на договарянията е в полза на европейските жители и сдружения, защото ще понижи настоящето напрежение в комерсиалните връзки, сочи мнението на парламентарната комисия по търговия. Парламентарната комисия предлага започване на договаряния в региона на индустриалните мита и оценките за сходство на изделията. Сключването на лимитирано комерсиално съглашение би трябвало да зависи от премахването на сегашните мита за импорт в Съединени американски щати на стомана и алуминий от Европейски Съюз, в това число за колите и автомобилните елементи, съгласно Екологичен потенциал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР