Европейският парламент ще обсъди следващата седмица въпроса с Истанбулската конвенция.

...
Европейският парламент ще обсъди следващата седмица въпроса с Истанбулската конвенция.
Коментари Харесай

ЕП ще призове всички държави в ЕС да приемат Истанбулската конвенция

Европейският парламент ще разиска идната седмица въпроса с Истанбулската спогодба. Предвижда се Екологичен потенциал да призове всички страни от Европейски Съюз да одобряват конвенцията, се показва в известие на институцията, представено в петък от Българска телеграфна агенция.

Според дневния ред на съвещанието в Страсбург евродепутатите ще обсъдят въпроса в понеделник. Предвижда се в четвъртък те да одобряват резолюция, в която приканват за неотложно одобрение на документа и за предприемането на всички нужни законодателни и политически ограничения за прекъсване на насилието против дамите и девойките.

Конвенцията на Съвета на Европа за попречване и битка с насилието над дами и домашното принуждение, станала известна като " Истанбулската спогодба ", вкарва ограничения в поддръжка на жертвите и санкции за причинителите. Европейски Съюз подписа конвенцията на 13 юни 2017 година, а седем страни от Общността още не са я утвърдили - България, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Словакия и Англия, се отбелязва в известието на Екологичен потенциал.

В понеделник ще бъде маркиран Международният ден за унищожаване на насилието против дамите. По този мотив постройката на Екологичен потенциал в Страсбург ще бъде осветена в оранжево.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР