Европейският парламент ще обсъди на сесията си в Страсбург утре

...
Европейският парламент ще обсъди на сесията си в Страсбург утре
Коментари Харесай

Европарламентът призовава отново за приемането на България и Румъния в Шенген

Европейският парламент ще разиска на сесията си в Страсбург на следващия ден отчет за положението на Шенгенското пространство, в който за следващ път се приканва за приемането на България и Румъния в зоната без гранични инспекции.

Отбелязва се, че това е обвързвано със сигурността на Шенген. Докладът преглежда въпроса с възобновените граници сред страни в Шенген от 2014 година насам. В документа се показва, че тези дейности са били подхванати " по-скоро с чувството " за закани за публичния ред и вътрешната сигурност около придвижването на хора и с тероризма, с броя на търсещите леговище и на противозаконните мигранти, " а не със съществени данни за действителното съществуване на сериозна опасност или с действителния брой на идващите ".

Според отчета възобновяване на граничните инспекции подронва доверието в европейските институции и носи пагубни последствия за стопанските системи на страните в Европейски Съюз. Цитирани са оценки за разноските - до 20 милиарда евро еднократно и два милиарда евро годишно за поддръжката на обновените инспекции.

Отбелязва се, че европейските страни са построили над 1200 километра стени на стойност най-малко половин милиард евро. Шенгенското пространство е на кръстопът, регистрира Екологичен потенциал и осъжда продължаващото наново въвеждане на гранични инспекции, както и построяването на физически загради сред страните в пространството.

Също на следващия ден Екологичен потенциал ще разиска отчет за препоръчаните промени в разпоредбите за командироването на служащи. Пред март бе реализирано в началото съглашение периодите за командироване да бъдат понижени на половина, а след приключването им изпратените в чужбина чиновници да получават възнаграждение, равно с това на локалните работещи в дадената област, като внасят и същите налози и осигуровки в приемащата страна.

Според отчета минималните ставки на възнаграждение към този момент демонстрират обилни разлики за командированите и локалните служащи в приемащите страни - от 10 до 50 %, като по този начин се нарушават идентичните условия на състезание сред сдруженията. Отбелязва се, че 14 Народното събрание в Европейски Съюз към този момент възразиха против сходни промени. Екологичен потенциал регистрира, че " свободата на даване на услуги е един от главните правила на правото на Европейски Съюз, (но) тя не е неограничена ".

Тази вечер Екологичен потенциал ще се запознае с отчет от наблюденията на Европейската комисия в региона на правораздаването. Отчита се, че националните съдилища са съдилища на Европейски Съюз и производствата в тях би трябвало да обезпечават безпристрастност, правдивост и резултатност.

В отчета се отбелязва, че подобряването на правосъдната резултатност може да докара до по-бърз напредък на стопанската система, а чувството на сдруженията за независимостта на правосъдната власт може да докара до нараснал напредък на продуктивността. Когато правосъдните системи обезпечават дейно практикуване на правата, има по-голяма възможност кредиторите да отпускат заеми, понижават се разноските по покупко-продажбите, написа в документа.

В сряда Екологичен потенциал ще предложи на Европейската комисия да бъде въведена общоевропейска система за отбрана против злоупотребите с подправянето на индикаторите за пробега на колите. Икономическата облага от подправянето на километражите може да бъде забележителна поради ниските цени на нужното съоръжение и изкуственото нарастване на цената на използваните коли, се показва в отчета. Цитирани са данни, съгласно които делът на подправените километражи е сред пет и 12 на 100 при препродаваните използвани коли в една страна от Европейски Съюз и сред 30 и 50 на 100 при продажби през граница. Общите стопански вреди са за 5,6 - 9,6 милиарда евро, се добавя в документа.

Отчита се, че пазарът на използвани коли в Европейски Съюз е два до три пъти по-голям от пазара на нови транспортни средства, като в същото време е на последно място по потребителско доверие. Екологичен потенциал дава за образец Холандия и Белгия, въвели национални бази данни за пробега на колите. Двете страни събират данни от показанията на километражите при всяко показване на автомобила в гараж за поддръжка, ремонт или механически обзор. Това докара и в двете страни до съвсем цялостно и бързо унищожаване на измамите, отбелязва Екологичен потенциал.

Подправянето на данните за пробега е неразрешено в 26 страни от Европейски Съюз, само че единствено в 10 страни съществуват благоприятни условия за инспекция, а едвам шест признават смяната в тези данни за закононарушение. Екологичен потенциал чака Европейска комисия да вземе ограничения, в това число с налагането на нови отбрани за новопроизведените коли, до лятото на идната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР