Европейският парламент ще обсъди на сесията си в Страсбург тази

...
Европейският парламент ще обсъди на сесията си в Страсбург тази
Коментари Харесай

ЕП ще обсъди правовата държава в Румъния и отмяна на лятното часово време


Европейският парламент ще разиска на сесията си в Страсбург тази седмица ситуацията в Румъния, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на дневния ред на съвещанието.

В сряда се планува Европейската комисия и Съветът на Европейски Съюз да създадат изказвания. Точката в дневния ред е озаглавена " Заплахи за правилата на правовата страна, произлизащи от промяната на правосъдната система в Румъния ".

Миналата седмица ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер предизвести намерено румънския президент Клаус Йоханис, че би преразгледал поддръжката си за приемането на Румъния в Шенген и за прекратяването на механизма за съдействие и инспекция, в случай че Букурещ продължи по пътя на противоречивите законодателни промени.

Утре се чака евродепутатите да обсъдят препоръчаната от Европейска комисия тактика за Западните Балкани. Те ще разискват също ситуацията с правата на индивида в Турция, както и турските дейности в Сирия.

В сряда Екологичен потенциал ще гласоподава предлагането за ограничението на броя на евродепутатите с напускането на Англия. В същия ден ще бъде разисквана опцията още веднъж да има водещи претенденти за ръководител на Европейска комисия при идните следващата година избори за евродепутати.

Екологичен потенциал ще се произнесе и по предлагането на своето управление от поста да бъде отхвърлен зам.-председател от Полша поради непремерени изявления.

В четвъртък евродепутатите ще обсъдят предлагането за анулация на лятното часово време. Отчита се, че данните от изследване на службата на Екологичен потенциал за парламентарни проучвания от октомври 2017 година " не дават доказателства за позитивно влияние от промяната на часовото време два пъти годишно, а вместо това откриват негативно влияние върху човешкото здраве, селското стопанство и сигурността на придвижването ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР