Европейският парламент ще обсъди на последната си сесия за годината

...
Европейският парламент ще обсъди на последната си сесия за годината
Коментари Харесай

Европарламентът ще обсъжда членството на България в Шенген

Европейският парламент ще разиска на последната си сесия за годината в Страсбург въпроса за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Програмата планува евродепутатите да разискват тематиката в сряда.
В навечерието на дебата българският евродепутат Сергей Станишев изрази упованието трите страни да се причислят към Шенген до края на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Също в сряда Екологичен потенциал ще се произнесе по постигнатата договорка сред Европейската комисия и Лондон в договарянията за отдръпването на Англия. Очаква се евродепутатите да потвърдят постигнатия прогрес и да предлагат на Европейския съвет да позволи началото на комерсиалните договаряния с английските управляващи.
Утре Екологичен потенциал ще се посвети главно на тематики, свързани с ситуацията в Африка и Азия. Предвижда се те да обсъдят спазването на нуклеарното съглашение с Иран, решението на президента Доналд Тръмп за пренасяне на посолството на Съединени американски щати в Израел от Тел Авив в Ерусалим, събитията в Афганистан и Либия. Екологичен потенциал ще гласоподава отчети за европейската външна и отбранителна политика, както и отчет за битката с данъчните измами.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР