Европейският парламент ще обсъди днес на извънредно заседание в Брюксел

...
Европейският парламент ще обсъди днес на извънредно заседание в Брюксел
Коментари Харесай

ЕП ще обсъди решенията на Европейския съвет за бюджета на ЕС

Европейският парламент ще разиска през днешния ден на изключително съвещание в Брюксел решенията на Европейския съвет за бюджета на Европейски Съюз до 2027 година, предава Българска телеграфна агенция. Предвижда се евродепутатите да очертаят вижданията си за идните договаряния в резолюция, която ще гласоподават следобяд.

Председателят на Екологичен потенциал Давид Сасоли разясни през вчерашния ден, че евродепутатите ще бъдат подготвени да пристъпят към договаряния със Съвета на Европейски Съюз и с Европейската комисия наесен. По неговите думи болшинството в Екологичен потенциал поддържа решенията на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз. Той означи, че към момента се чакат уточнения за разпределението на бюджетните средства и обвързването на отпущането им със положението на върховенството на закона в европейските страни.

Според Сасоли постигнатата договореност се нуждае от промени. По неговите думи болшинството в Екологичен потенциал е според с решенията за фонда за икономическо възобновяване. Имаме потребност от няколко месеца за договаряния преди Екологичен потенциал да гласоподава съглашението, разясни той.

За одобряването на бюджета на Европейски Съюз до 2027 година ще бъде належащо безусловно болшинство в Европейския парламент (353 гласа) и единогласие измежду европейските държавни управления. За одобряването на предлагането за въвеждане на нови налози, с цел да бъде захранен новият европейски бюджет, ще бъде нужно единодушието на държавните управления, позитивно мнение от евродепутатите и 27 ратификации на национално ниво. За одобряване на средствата по фонда за икономическо възобновяване, обезпечени със заем от финансовите пазари, ще бъде належащо квалифицирано болшинство измежду държавните управления (55 на 100 от страните в Европейски Съюз, представляващи 65 на 100 от европейското население).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР