Европейският парламент ще обсъди днес и ще приеме утре нова

...
Европейският парламент ще обсъди днес и ще приеме утре нова
Коментари Харесай

Европарламентът обсъжда резолюция за приемане на България и Румъния в Шенген


Европейският парламент ще разиска през днешния ден и ще одобри на следващия ден нова резолюция, с която приканва за приемането на България и Румъния в Шенген, съобщи БНР. Докладчик е ръководителят на ПЕС Сергей Станишев, чака се евродепутатите да поддържат отчета.

Вече 6 години двете страни извършват условията, само че поради двоен стандарт и дискриминация остават отвън пространството, отбелязва Станишев и приканва тази неправда да бъде прекъсната. Окончателното решение обаче би трябвало да взето с единогласие в Съвета на Европейски Съюз, напомня кореспондентът на националното радио в Брюксел.

Това е петата поредна и незаконодателна резолюция по този въпрос от 2011-а година до момента.Парламентът даде зелена светлина на присъединението на България и Румъния към Шенген през юни 2011-та година и няколко пъти удостовери позицията си. Окончателното решение дали двете страни могат да станат част от Шенгенското пространство би трябвало да бъде взето посредством единомислещо гласоподаване в Съвета на Европейския съюз. Засега има индикации, че България ще бъде призната в Шенген по въздух до края на комисията " Юнкер ".

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР