Европейският парламент ще изслуша предложените за нови еврокомисари от 30

...
Европейският парламент ще изслуша предложените за нови еврокомисари от 30
Коментари Харесай

ЕП ще гласува на 23 октомври състава на новата Европейска комисия

Европейският парламент ще изслуша препоръчаните за нови еврокомисари от 30 септември до 2 октомври. Това заяви на конференция ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли. Той добави, че евродепутатите ще гласоподават състава на новата Европейска комисия на 23 октомври.

Сасоли посочи, че на днешната среща на ръководителите на парламентарните групи е било изразено противоречие с наименованието на някои от дилемите на бъдещите еврокомисари. Следващата седмица управлението на Екологичен потенциал ще се срещне в Страсбург с новоизбрания ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, с цел да обсъдят този въпрос.

Председателят на Екологичен потенциал заяви, че евродепутатите ще одобряват резолюция, обвързвана с отдръпването на Англия от Европейски Съюз. В документа ще се показва, че Европейски Съюз остава корав и обединен в преговорната си позиция. Екологичен потенциал ще изрази подготвеност да бъде дадена нова пролонгация до напускането на Англия, с цел да се избегне разлъка без договорка.

Екологичен потенциал е подготвен да разиска всяко работещо предложение за намирането на излаз в договарянията, съобщи Сасоли.

По неговите думи е добре договарящите да се върнат към първичното предложение - съглашението сред Лондон и Европейски Съюз да планува защитна мярка по границата на остров Ирландия, касаеща единствено Северна Ирландия. Ако Англия напусне Европейски Съюз без договорка, отговорността ще бъде само на Лондон, разяснява Сасоли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР