Европейският парламент ще гласува във вторник вечер предложението на Европейския

...
Европейският парламент ще гласува във вторник вечер предложението на Европейския
Коментари Харесай

ЕП ще гласува предложението Урсула фон дер Лайен да оглави ЕК във вторник

Европейският парламент ще гласоподава във вторник вечер предлагането на Европейския съвет Урсула фон дер Лайен да оглави Европейската комисия. Това заяви пресслужбата на Екологичен потенциал, представена от Българска телеграфна агенция.

Предвижда се по-рано във вторник Лайен да приказва в пленарната зала пред евродепутатите. Очаква се тя да изложи очертанията на бъдещата си управническа стратегия.

Утвърденият през днешния ден от управлението на Екологичен потенциал дневен ред планува преди да гласоподават, евродепутатите да обсъдят още веднъж опцията да последват предлагането на европейските държавни и държавни ръководители за разпределянето на висшите длъжности в Европейски Съюз. Ако договорката бъде отхвърлена и Фон дер Лайен не получи най-малко 376 гласа поддръжка, Европейският съвет ще би трябвало в период от един месец да даде ново предложение.

Изслушването на Фон дер Лайен в главните парламентарни групи тази седмица сподели, че тя е посрещната от евродепутатите със смесени усеща. Екологичен потенциал дълго настояваше идващият ръководител на Европейска комисия да бъде някой от предварителните претенденти - метод, който пропадна при договарянията в Европейския съвет. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР