Европейският парламент ще гласува в 19.00 ч. българско време днес

...
Европейският парламент ще гласува в 19.00 ч. българско време днес
Коментари Харесай

ЕП гласува за раздялата с Великобритания

Европейският парламент ще гласоподава в 19.00 ч. българско време през днешния ден съглашението за отдръпването на Англия от Европейски Съюз. За одобряването на документа ще бъдат нужни гласовете на нормално болшинство от присъстващите в пленарната зала в Брюксел.

Завършващата къса сесия на Екологичен потенциал ще бъде последната за 72-ма английски евродепутати. Техните места следва да бъдат преразпределени. От февруари общият брой на евродепутатите понижава - от 751 до момента, на 705 отсега нататък.

За евродепутати от страни, които следва да се причислят към Европейски Съюз, ще бъдат непокътнати 46 места от освободените от британците мандати. Останалите 27 места ще бъдат разпределени сред 14 страни. Това не визира България и нашата страна ще резервира броя от 17 евродепутати.

Ако през днешния ден евродепутатите съберат нужното болшинство за одобрение на съглашението с Англия, то ще влезе в действие при утвърждение с квалифицирано болшинство " на автограф " от Европейския съвет.

Процедурата би трябвало да завърши до 31 януари, когато знамето на Англия пред Екологичен потенциал ще бъде свалено и отнесено в Музея на европейската история. С настъпването на 1 февруари ще приключи английското участие в Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР