Европейският парламент ще гласува днес резолюция за приемането на България

...
Европейският парламент ще гласува днес резолюция за приемането на България
Коментари Харесай

ЕП ще гласува резолюция за приемането на България и Румъния в Шенген

Европейският парламент ще гласоподава през днешния ден резолюция за приемането на България и Румъния в Шенген. След като през вчерашния ден разискаха отчет по тематиката, евродепутатите се оповестиха за цялостното приемане на София и Букурещ в Шенгенското пространство.

Те упорстват това да стане по едно и също време със сухопътни, морски и въздушни граници. Инициативата е на водач на ПЕС Сергей Станишев, който напомня, че поетапното приемане би било мощно политически и стопански неизгодно за България и би затруднило използването на новите европейски системи за сигурност в страната.

България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се нечестна игра, има двоен стандарт към нас. Европейският съвет нарушава законодателството на Европейски Съюз. Това сподели водачът на ПЕС Сергей Станишев пред Българска национална телевизия.

Лидерът на ПЕС упорства за цялостно приемане на България в Шенгенското пространство по едно и също време със сухопътни, морски и въздушни граници. През ноември текстът беше утвърден от комисията по вътрешни работи в Европейския парламент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР