Европейският парламент ще гласува днес правилата за авторско право, което

...
Европейският парламент ще гласува днес правилата за авторско право, което
Коментари Харесай

Европа води битка за авторските права в Интернет

Европейският парламент ще гласоподава през днешния ден разпоредбите за авторско право, което ще изправи огромните софтуерни компании против основателите на наличие.

Очаква се измененията да създадат софтуерните колоси виновни за потреблението на наличие от техните консуматори. Така уеб сайтове като Гугъл News също ще бъдат принудени да заплащат на издателите за потребление даже на част от тяхното наличие.

Корпорациите в софтуерната промишленост обаче настояват, че това ще наложи основаването на скъпи филтри, с цел да спрат потребителите да качват материали и ще забрани хиперлинковете. Активистите за независимост на Интернет предизвестяват, че това може да докара до цензура, написа CNN Business.

Ще бъдат разисквани и авторските права за звукозаписния бранш. Артистите и медийните компании упорстват наличието им да се заплаща и употребява заслужено.

" Музиката и културата не се случват просто по този начин. Те изискват упорита работа и доста хора. Имаме потребност от Интернет, който е обективен и резистентен за всички ", написа в намерено писмо звездата на Бийтълс Пол Макартни.

Твърде евентуално е да се развихри спор сред фирмите и европейските регулатори, които обръщат доста повече внимание на въпроса с авторските права от Съединени американски щати. Wikipedia стачкува против препоръчаното, откакто спря страниците си в някои елементи на Европа.

Длъжностни лица и законодатели на Европейски Съюз не намираха адекватност в досегашната рамка за авторските права. Но идното гласоподаване може да трансформира разпоредбите за прилагане на непознато наличие в закон.

По-справедлив Интернет или цензура?

Едно законово предписание ще направи колоси като Гугъл и YouTube виновни за наличието, което качват и споделят потребителите им. Повечето специалисти са съгласни, че актуалните правила би трябвало да бъдат обновени, само че няма изясненост по какъв начин тъкмо.

Според критиците непоколебим закон може да засегне и материали, които нямат права като цитати или пародийно наличие и да убие Интернет мемовете.

Неясна дефиниция

" Директивата съдържа неразбираеми условия, които евентуално ще доведат до блокиране на наличие в онлайн услугите, с цел да се ограничи юридическия риск ", споделя Кент Уокър, вицепрезидент на Гугъл по световните въпроси.

Експертите считат, че неяснотата може да докара до съществени проблеми по-късно, тъй като изречения като " доста къси фрагменти " могат да се поясняват по друг метод.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР